KLASSIEK BALLET

Klassiek ballet is ontstaan in Italië en werd wereldberoemd door Lodewijk de XIV. Onder zijn leiding werd in 1661 de eerste balletacademie opgericht. We kunnen dus wel stellen dat het de moeder van alle dansvormen is. Het vormt de ideale basis en ondersteuning voor andere dansstijlen.

Vanaf 6 jaar bieden wij klassiek ballet aan en werken we vanaf de middelbare school op verschillende niveaus genoemd A/B/C. Zo kan iedereen op zijn/haar tempo zich ontwikkelen en eventueel ook naast deze les extra een uitdaging vinden in de les spitzen/repertoire.

Op spitzen dansen is een extensie van de klassieke balletlessen en onlosmakelijk verbonden aan klassiek ballet.

KLEDING TIJDENS DE LES

MEISJES

  • Zwart balletpak & rokje
  • Roze maillot
  • Roze balletschoenen

JONGENS

  • Zwarte korte/lange broek
  • Zwart hemd
  • Zwarte balletschoenen

KLEDINGVOORSCHRIFTEN

in de juiste kleding, dans je nog beter!

Kledingvoorschiften in de danslessen zorgen voor een rustig beeld. Hierdoor kunnen de docenten de leerlingen goed controleren en corrigeren. Een docent(e) kan alleen goede aanwijzingen geven als de houding van het lichaam goed zichtbaar is. Onjuist uitdraaien kan bijvoorbeeld op korte of lange termijn resulteren in vervelende blessures.

Naast het rustige beeld, creëert het ook eenheid binnen de groep. Verder dient de uniforme kleding vaak ook als de basis voor kostuums bij voorstellingen en presentaties. Via de website: https://www.just4dance.nl kan je alle kleding bestellen

Kledingvoorschriften - lijfje