MODERNE DANS

Moderne dans is ontstaan in het begin van de 20ste eeuw. Er werd gezocht naar een andere bewegingsvorm dan die van het klassieke ballet. De strakke vormen en technieken worden losgelaten en er ontstaan vloeiende bewegingen en er wordt gebruik van de vloer. Iets wat in klassiek ballet totaal niet aan de orde is tijdens het dansen.

Tijdens de moderne dansles dansen we met verschillende emoties en duiken we in het verhaal van de dans en muziek. Er wordt dus naast het aanleren van de danstechniek extra aandacht gegeven aan het uiten van je emoties en hoe je jouw gevoel in de dans kan stoppen.

KLEDING TIJDENS DE LES

MEISJES

  • Zwarte effen legging/broek
  • Zwarte top/hemd/shirt
  • Witte lange sokken over de enkel

JONGENS

  • Zwarte effen legging/broek
  • Zwarte top/hemd/shirt
  • Witte lange sokken over de enkel

KLEDINGVOORSCHRIFTEN

in de juiste kleding, dans je nog beter!

Kledingvoorschiften in de danslessen zorgen voor een rustig beeld. Hierdoor kunnen de docenten de leerlingen goed controleren en corrigeren. Een docent(e) kan alleen goede aanwijzingen geven als de houding van het lichaam goed zichtbaar is. Onjuist uitdraaien kan bijvoorbeeld op korte of lange termijn resulteren in vervelende blessures.

Naast het rustige beeld, creëert het ook eenheid binnen de groep. Verder dient de uniforme kleding vaak ook als de basis voor kostuums bij voorstellingen en presentaties. Via de website: https://www.just4dance.nl kan je alle kleding bestellen

Kledingvoorschriften - lijfje