SHOW / JAZZ

Show/jazz is ontwikkeld vanuit de dansstijl jazz die zijn oorsprong kent in Afrika. Door de slavernij is het naar Amerika gehaald waar het uiteindelijk door ‘social dances’ en gezelschappen een enorme ontwikkeling onderging, zoals; charleston en het theater. Bob Fosse, Lester Horton en Alvin Ailey zijn pioniers binnen deze stijl en hebben jazzdance ook bij het bredere publiek gebracht.

Show/jazz is inmiddels een begrip in musicals, cabaret en televisie! Deze les biedt veel plezier, energie en kracht!
Een uniek onderdeel in deze les is het dansen op high heels. Een hele andere manier van dansen, maar heerlijk om te doen. Vanaf 6 jaar kun je deze les volgen.

KLEDING TIJDENS DE LES

MEISJES

  • Zwarte effen legging/broek
  • Zwarte top/hemd/shirt
  • High heels

JONGENS

  • Zwarte effen legging/broek
  • Zwarte top/hemd/shirt
  • High heels

*Afhankelijk van leeftijd/niveau wordt het type high heels bepaald.

KLEDINGVOORSCHRIFTEN

in de juiste kleding, dans je nog beter!

Kledingvoorschiften in de danslessen zorgen voor een rustig beeld. Hierdoor kunnen de docenten de leerlingen goed controleren en corrigeren. Een docent(e) kan alleen goede aanwijzingen geven als de houding van het lichaam goed zichtbaar is. Onjuist uitdraaien kan bijvoorbeeld op korte of lange termijn resulteren in vervelende blessures.

Naast het rustige beeld, creëert het ook eenheid binnen de groep. Verder dient de uniforme kleding vaak ook als de basis voor kostuums bij voorstellingen en presentaties. Via de website: https://www.just4dance.nl kan je alle kleding bestellen

Kledingvoorschriften - lijfje